Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

6.3.2017 11.50 Hovioikeus: Maksukyvyttömän lupalakimiehen lupa voitiin peruuttaa - ulosotossa velkaa noin 30 miljoonaa euroa

Hovioikeus: Maksukyvyttömän lupalakimiehen lupa voitiin peruuttaa - ulosotossa velkaa noin 30 miljoonaa euroa

Ulosottoviraston ulosottorekisterin otteen mukaan valittajalla oli ulosotossa velkaa noin 30 miljoonaa euroa. Hallituksen esityksessä on todettu, että sopimattomuuden oikeudenkäyntiavustajan tehtävään täytyisi olla ilmeistä, jotta lupa voitaisiin tällä perusteella evätä. HO katsoi, että valittajan sopivuutta arvioitaessa ilmeisyyden vaatimus täyttyi ottaen huomioon velan kokonaismäärä sekä velkaantumisen pitkäaikaisuus. HO katsoi, että oikeudenkäyntiavustajalautakunta oli päätynyt asiassa oikeaan johtopäätökseen katsoessaan, että valittaja oli ollut muutoin kuin tilapäisesti maksukyvytön ja siten ilmeisen sopimaton oikeudenkäyntiasiamiehen ja -avustajan tehtävään, minkä johdosta valittajan lupa oli peruutettava. (Vailla lainvoimaa 6.3.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.