Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

3.3.2017 11.56 Hovioikeus eri mieltä kuin käräjäoikeus oikeussuojan tarpeesta 35,95 euron kauppahinnan palautusta koskevassa asiassa

Hovioikeus eri mieltä kuin käräjäoikeus oikeussuojan tarpeesta 35,95 euron kauppahinnan palautusta koskevassa asiassa

Käräjäoikeus totesi, että oikeussuojan tarve on yksi oikeudenkäynnin edellytys. A ei ollut selvittänyt Citymarketin halukkuutta noudattaa Kuluttajariitalautakunnan ratkaisusuositusta ja ylipäänsä varannut Citymarketille tilaisuutta suorituksen tekemiseen ilmoittamalla haluaako hän takaisin kengät vai kauppahinnan. Näissä olosuhteissa A:n oikeusturva ei edellyttänyt haasteen antamista. Oikeusjärjestelmän tarkoituksen mukaisena ei voi pitää, että A selvittää yllä olevia seikkoja ensimmäisen kerran käräjäoikeuden välityksellä. Haastehakemus jätettiin tutkimatta oikeussuojan tarpeen ja oikeudellisen intressin puuttumisen johdosta. Hovioikeus totesi puolestaan, että A ei ollut saanut K-Citymarket Oy:ltä vaatimaansa suoritusta. A:lla oli siten oikeussuojan tarve saada vaatimuksensa käsitellyksi. Asia oli näin ollen palautettava käräjäoikeuteen haasteen antamista varten. (Vailla lainvoimaa 3.3.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.