Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

1.3.2017 11.45 Hovioikeus: Varoitus ei ollut kohtuuton seuraamus hyvän asianajajatavan vastaisesti toimineelle asianajajalle

Hovioikeus: Varoitus ei ollut kohtuuton seuraamus hyvän asianajajatavan vastaisesti toimineelle asianajajalle

Asiassa oli kyse siitä, oliko asianajaja toiminut hyvän asianajajatavan vastaisesti esittämällä vaimonsa hoidossa havaitsemiaan epäkohtia kirjallisesti tavalla, joka ei ole ollut asianajajakunnan arvon mukaista, kirjoittamalla telekopioviestissään vaimonsa kuolinpesän pesänselvittäjälle kantelijan lausumiin viitaten ”Jos herjat vielä jatkuu, harkitsen asiassa rikosilmoitusta”, toimittamalla asianajotoimistonsa tilinpäätökset vuosilta 2005-2007 PRH:een 4.9.2009 ja luottamalla vuoden 2007 jälkeen kirjanpitäjän huolehtineen tilinpäätösten rekisteröinnistä asiaa varmistamatta sekä käyttämällä valvonta-asiassa asiattomia, asiaan liittymättömiä ja loukkaavia ilmaisuja kantelijasta ja hänen sisarestaan. HO katsoi, että valvontalautakunta oli voinut harkintavaltansa puitteissa katsoa asianajajan menetelleen hyvän asianajajatavan vastaisesti. (Vailla lainvoimaa 1.3.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.