Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

28.2.2017 12.03 KHO:n kaksi ratkaisua Lieksan kaupungin perustoimeentulotuen valtionosuuksien osittaisesta takaisinperinnästä

KHO:n kaksi ratkaisua Lieksan kaupungin perustoimeentulotuen valtionosuuksien osittaisesta takaisinperinnästä

Kun otettiin huomioon, että kysymys oli toimeentulotuesta annetun lain 5 d §:n säännösten mukaisesta kaupungille liikaa maksetun valtionosuuden takaisinperinnästä, aluehallintoviraston päätös ei ollut virheellinen sillä perusteella, että takaisinperittävää valtionosuuden määrää ei ollut nyt esillä olevassa asiassa kohtuullistettu enempää. Toisessa tapauksessa KHO totesi muun muassa, että kun otettiin huomioon Lieksan kaupungin lakisääteinen velvollisuus järjestää asumispalvelut niitä tarvitseville henkilöille ja vastata näistä palveluista syntyvistä kustannuksista sekä asiakasmaksulain 11 §:stä ilmenevä asiakasmaksujen ja toimeentulotuen välinen suhde, Lieksan kaupunki oli virheellisesti sisällyttänyt asumispalvelumaksuja ja niihin kiinteästi liittyviä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja koskevia kustannuksia perustoimeentulotukimenoihinsa ja sen seurauksena saanut liikaa perustoimeentulotuen valtionosuutta vuonna 2012. Aluehallintovirasto oli siten voinut toimeentulotukilain 5 d §:n säännösten nojalla määrätä liikaa saadun valtionosuuden perittäväksi takaisin valtiolle. Aluehallintoviraston valituksenalainen päätös ei ollut virheellinen myöskään sillä perusteella, että aluehallintovirasto ei ollut kohtuullistanut takaisinperittävää määrää muutoin kuin koron osalta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.