Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus

21.2.2017 11.41 Työnantaja kohteli ammattiliitosta oikeuksiaan selvittänyttä naista epäasiallisesti ja syrjivästi – naisella oli oikeus purkaa työsopimus ja oikeus korvaukseen työsuhteen perusteettomasta päättämisestä mutta ei oikeutta hyvitykseen palkkaerosta

Työnantaja kohteli ammattiliitosta oikeuksiaan selvittänyttä naista epäasiallisesti ja syrjivästi – naisella oli oikeus purkaa työsopimus ja oikeus korvaukseen työsuhteen perusteettomasta päättämisestä mutta ei oikeutta hyvitykseen palkkaerosta

Epäasiallinen ja syrjivä kohtelu oli tapahtunut puhelimitse ja sähköpostilla. Epäasiallinen ja syrjivä kohtelu oli saanut alkunsa sen jälkeen, kun esimies oli saanut tietää kantajan olleen yhteydessä ammattiliittoonsa selvittääkseen palkka-asiaansa. Korvauksen määrän arvioinnissa huomioitiin lisäksi se, että moitittava menettely oli vaikuttanut kantajan terveyteen. Asiassa oli huomioitu myös se, että kantajalla oli työsuhteen päättyessä 31.11.2013 ollut kaksi alaikäistä lasta ja hän oli ollut työttömänä työsuhteen päättämisen jälkeen 29.7.2014 saakka. Kohtuulliseksi korvaukseksi arvioitiin 10 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen. Yhtiö oli riittävästi näyttänyt, että kantajan ja toisen työntekijän palkkaeroon oli ollut työn erilaisuudesta johtuva hyväksyttävä syy. Yhtiö ei ollut rikkonut tasa-arvolakia. (Vailla lainvoimaa 21.2.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.