Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

8.2.2017 15.12 Hovioikeudessa arvioitiin saman asian käsitettä kansallisessa rikosprosessioikeudessa ja EIT:n ratkaisukäytännössä

Hovioikeudessa arvioitiin saman asian käsitettä kansallisessa rikosprosessioikeudessa ja EIT:n ratkaisukäytännössä

Syyttäjä oli vaatinut, että tapon yritystä koskeva KO:n tutkimatta jättämispäätös kumotaan ja asia palautetaan KO:een uudelleen käsiteltäväksi. Syyttäjän mukaan syytteessä kuvattua A:han kohdistunutta tapon yritystä ei ollut vielä lainvoimaisesti ratkaistu vastaajan osalta. Vastaaja ei syyttäjän mukaan ollut syytetty teräaseen käytöstä tai tapon yrityksestä. Sillä, että vastaajaan kohdistunut syyte törkeästä pahoinpitelystä oli aikaisemmin hylätty, ei syyttäjän mukaan ollut asiassa merkitystä. HO hylkäsi valituksen todeten mm., että sillä, että syyttäjä oli arvioinut teot rikosoikeudellisesti eri tavalla, ei ollut merkitystä arvioitaessa teon samuutta. Myöskään se seikka, että vastaajaa ei ollut aikaisemmin syytetty nimenomaan teräaseen käytöstä A:ta kohtaan ei johtanut vastakkaiseen lopputulokseen asian samuudesta. Tämän vuoksi syytettä ei voitu tutkia. (Vailla lainvoimaa 8.2.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.