Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

30.1.2017 8.18 Hovioikeus arvioi Iitin "louhosmurhan" tunnusmerkistön täyttymistä ja tekijöiden osallisuutta – kahdelle elinkautinen, yhdelle 12 vuotta vankeutta

Hovioikeus arvioi Iitin

Kysymys oli siitä, millä tavoin A, B ja C olivat osallistuneet V:n surmaamiseen johtaneisiin tapahtumiin sekä mihin rikoksiin he olivat menettelyllään syyllistyneet. Kysymys oli siitä, oliko teko ollut etukäteen yhdessä sovittu, missä vaiheessa päätös surmaamisesta oli syntynyt ja miltä osin tekijät olivat toimineet yhdessä ja yhteisymmärryksessä. Lisäksi kysymys oli murhan tunnusmerkistön täyttymisestä eli siitä, oliko tappo tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa'alla tai julmalla tavalla ja oliko se myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Asiassa ei ollut merkitystä sillä kenen suorittamaan iskuun tai väkivaltaan V oli varsinaisesti lopulta kuollut. Kaikkien tekijöiden toiminta oli edesauttanut V:n surmaamista ja ollut kokonaisuuden kannalta merkityksellistä. A:ta, B:tä ja C:tä oli rangaistava tekijöinä samasta teosta, ja heidät tuomittiin murhasta. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että C:n osallisuus murhassa oli ollut A:n ja B:n osallisuutta selvästi vähäisempi. Sen vuoksi rangaistusta C:lle määrättäessä rangaistusasteikkoa voitiin lieventää ja hänet tuomittiin 12 vuoden vankeuteen. A ja B tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. (Vailla lainvoimaa 30.1.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.