Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

23.1.2017 13.00 Kilpailu- ja kuluttajaviraston viikon vinkki: Luoton koron muuttamista luottosopimuksen aikana on rajoitettu

Kilpailu- ja kuluttajaviraston viikon vinkki: Luoton koron muuttamista luottosopimuksen aikana on rajoitettu

Asuntoluottoja ja kulutusluottoja koskevaan lainsäädäntöön tuli muutoksia vuoden 2017 alusta. Uudet säännökset koskevat voimaantulon jälkeen tehtyjä kuluttajaluottosopimuksia. Kuluttajansuojalain tarkistetun säännöksen mukaan luoton korko voi muuttua vain sopimuksessa yksilöidyn viitekoron muutosten mukaisesti ja edellyttäen, että tästä on sovittu luottosopimuksessa. Muilla perusteilla luotonantajalla ei ole oikeutta yksipuolisesti muuttaa luoton korkoa luottosopimuksen kuluessa. Erityisesti asuntoluottosopimuksissa on yleistä, että luoton korko sidotaan sopimuksessa yksilöityyn viitekorkoon, kuten euriboriin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.