Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

17.1.2017 8.32 Hovioikeus muutti lapsen seksuaalisesta koskettelemisesta tuomitun miehen 1 vuoden 6 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen ehdolliseksi ja 90 tunnin yhdyskuntapalveluksi sekä alensi kärsimyksestä tuomittua korvausta

KO oli lukenut miehen syyksi sen, että tämä oli koskettelemalla kahdella eri kerralla lapsen sukupuolielintä tehnyt lapselle seksuaalisen teon, joka oli ollut omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä. HO totesi, ettei miestä ollut aikaisemmin rikoksista rekisteröity eikä hänen syyllisyyttään voitu pitää suurempana kuin mitä se tämän tyyppisissä rikoksissa yleensä on. Nämä seikat puolsivat vankeusrangaistuksen määräämistä ehdolliseksi. Vaikka lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on luonteeltaan vakava rikos, hyväksikäyttöä ei tässä tapauksessa voitu pitää luonteeltaan sellaisena, että rikoksen vakavuus olisi edellyttänyt vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana. Kärsimyksestä tuomittu korvaus alennettiin 5 000 eurosta 3 500 euroon. (Vailla lainvoimaa 17.1.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.