Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

16.1.2017 12.42 (päivitetty 17.1.2017 8.19) Hallinto-oikeus: Työpuhelintaan huolimattomasti säilyttäneen ja tehtäviään laiminlyöneen johtavassa asemassa olevan viranhaltijan virkasuhdetta ei olisi tullut irtisanoa ilman varoitusta

Hallinto-oikeus: Työpuhelintaan huolimattomasti säilyttäneen ja tehtäviään laiminlyöneen johtavassa asemassa olevan viranhaltijan virkasuhdetta ei olisi tullut irtisanoa ilman varoitusta

Työnantajan tietoon oli tullut mm. tietosuoja-asioita sisältävän työpuhelimen huolimaton säilyttäminen. Asiakkaan käyttöön oli luovutettu valittajan työpuhelin, jossa tekstiviesteinä oli sekä henkilöstöä koskevia tietosuojan piiriin kuuluvia tietoja että yksityisiä viestejä. Tehtävien laiminlyönnin osalta oli todettu, että työnantajan tietoon oli tullut, että valittaja oli mm. laiminlyönyt sovitut valmistelut asiakaspalaveriin. HAO totesi, että irtisanomiseen johtavan syyn on oltava asiallinen ja painava ja myös johtavassa asemassa olevalle viranhaltijalle on annettava varoituksella mahdollisuus korjata menettelynsä. Koska perusteita irtisanomiselle ilman edeltävää varoitusta ei ollut, oli päätös lainvastaisena kumottava. (Ei lainvoimainen 16.1.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.