Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus

12.1.2017 16.14 Äitiysvapaalle jäänyttä lähihoitajaa ei syrjitty kun hänen määräaikaista työsopimustaan ei jatkettu

Äitiysvapaalle jäänyttä lähihoitajaa ei syrjitty kun hänen määräaikaista työsopimustaan ei jatkettu

HO totesi, että tapauksessa oli yksilöity selkeästi se vakituisen työntekijän poissaolo eli vuorotteluvapaa, josta johtuvaa sijaisuutta kantaja oli hoitanut määräaikaisessa työsuhteessa ja jonka hoitamisen päättymisestä asiassa oli kysymys. Asiassa oli näytetty, että kantajan määräaikaisen työsuhteen päättyminen 30.11.2013 ei ollut liittynyt hänen raskauteensa, vaan että kaupungilla oli ollut objektiiviset syyt työsuhteen päättämiseen. Kaupunki oli myös näyttänyt, että sillä oli ollut määräaikaisen työsopimuksen tekemättä jättämiseen perusteet, jotka eivät olleet liittyneet kantajan raskauteen. Näin ollen kantajan valitus ja kanne oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 12.1.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.