Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

11.1.2017 8.38 Hovioikeus: Asianajajalla ei ollut oikeutta omissa nimissään hakea muutosta oikeudenkäyntikuluja koskevaan ratkaisuun

Hovioikeus: Asianajajalla ei ollut oikeutta omissa nimissään hakea muutosta oikeudenkäyntikuluja koskevaan ratkaisuun

Hovioikeus totesi, että asianajaja A ei ollut asianosainen asiassa eikä ratkaisu koskenut välittömästi A:n oikeutta. A oli lausumassaan viitannut siihen, että oikeusapulain nojalla määrätyllä avustajalla on oikeus hakea muutosta avustajan palkkiota koskevaan ratkaisuun. Nyt ei kuitenkaan ollut kysymys tällaisesta asiasta vaan siitä, että A:n päämiehen esittämä oikeudenkäyntikuluvaatimus oli osittain hylätty. A oli siitä huolimatta ilmoittanut tyytymättömyyttä ja valittanut omissa nimissään eikä ollut hovioikeudelle toimittamassa lausumassaan väittänyt, että hänen tarkoituksenaan oli ollut hakea muutosta päämiehensä puolesta. Koska A:lla itsellään ei ollut oikeutta hakea muutosta asiassa, valitus oli jätettävä tutkimatta. (Vailla lainvoimaa 11.1.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.