Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

10.1.2017 12.01 Salassa pidettävän työntekijän terveystiedon luottamushenkilöille sähköpostissa huolimattomasti paljastaneen virkamiehen tekoa pidettiin kokonaisuutena arvostellen vähäisenä - ei syyllistynyt tuottamukselliseenkaan virkasalaisuuden rikkomiseen

Salassa pidettävän työntekijän terveystiedon luottamushenkilöille sähköpostissa huolimattomasti paljastaneen virkamiehen tekoa pidettiin kokonaisuutena arvostellen vähäisenä - ei syyllistynyt tuottamukselliseenkaan virkasalaisuuden rikkomiseen

Ottaen huomioon, että sähköpostiviestissä oli ollut kysymys muista työn järjestelemiseen liittyvistä asioista, ei A:n terveydentilaa koskevaa tietoa voitu pitää sen keskeisenä sisältönä. Tämä ja terveystiedon yleisluontoinen laatu huomioon ottaen vastaajan teko oli ollut RL 40 luvun 5 §:n 2 momentin tarkoittamalla tavalla kokonaisuutena arvostellen vähäinen, joten myös vaihtoehtoinen syyte tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 10.1.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.