Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

17.11.2016 14.10 Vuokratyöntekijälle korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä - pelkästään se seikka, että irtisanominen oli tapahtunut työntekijän vanhempainvapaan aikana, ei yksinään osoittanut työntekijälle syntyneen työnantajan menettelystä aineetonta vahinkoa

Asiassa oli jäänyt näyttämättä, että yhtiöllä olisi ollut työntekijän henkilöön liittyvä irtisanomisperuste. KO oli katsonut, että kantajan työsuhde oli päätetty perusteettomasti. HO hyväksyi KO:n ratkaisun perusteluineen irtisanomisen perusteen osalta. Pelkästään se seikka, että irtisanominen oli tapahtunut kantajan vanhempainvapaan aikana, ei yksinään osoittanut kantajalle syntyneen työnantajan menettelystä aineetonta vahinkoa. Asiassa oli siten jäänyt näyttämättä, että kantajalle olisi syntynyt aineetonta vahinkoa, joka olisi tullut ottaa ansionmenetyksestä aiheutuneen vahingon lisäksi huomioon TSL 12 luvun 2 §:n 2 momentissa tarkoitettua korvausta määrättäessä. Kantajalla ei ollut oikeutta myöskään odotusajan palkkaan myöhässä suoritetun viiden päivän irtisanomisajan palkan perusteella. (Vailla lainvoimaa 17.11.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.