Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä maanantaina 21.6.2021. Palvelussa voi olla tilapäisiä häiriöitä kello 19.00-22.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus, Työ- ja sosiaalioikeus

11.11.2016 13.38 Kilpailukykysopimuksen mukaiset työeläke- ja sairausvakuutusmaksujen muutokset vahvistettu

Kilpailukykysopimuksen mukaiset työeläke- ja sairausvakuutusmaksujen muutokset vahvistettu

Työntekijän työeläkevakuutusmaksu nousee 0,20 prosenttiyksikköä seuraavana kahtena vuotena ja tämän jälkeen nousua on 0,4 prosenttiyksikköä vuoteen 2020 asti. Vuonna 2020 työntekijän työeläkevakuutusmaksu on 1,2 prosenttiyksikköä korkeampi ja vastaavasti työnantajien työeläkevakuutusmaksua laskee 1,2 prosenttiyksikköä nykytasosta. Työntekijän työeläkevakuutusmaksuosuuden muutos koskee sekä yksityisen että julkisen sektorin työntekijöitä. Kaikkien työnantajien sairausvakuutusmaksu alenee 0,94 prosenttiyksikköä vuonna 2017. Seuraavana vuonna työnantajien sairausvakuutusmaksu alenee 1,00 prosenttiyksikköä. Vuonna 2019 alennus on 1,04 prosenttiyksikköä ja 0,58 prosenttiyksikköä vuodesta 2020. Vastaavasti valtion rahoitusosuutta sairausvakuutuksen menoista korotetaan.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.