Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

30.9.2016 10.25 (päivitetty 4.10.2016 4.39) KHO ei pitänyt pakkaus- ja paperikonsernin pörssissä noteerattua emoyhtiötä pääomasijoitustoimintaa harjoittavana osakeyhtiönä

Verotuksen oikaisulautakunta oli yhtiön oikaisuvaatimukseen antamassaan päätöksessä katsonut, ettei kyse ollut EVL 6 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaisesta pääomasijoitustoiminnasta, kun yhtiön toimintaa ja yhtiön esille tuomia tosiseikkoja ja olosuhteita arvioitiin kokonaisuudessaan. Oikaisulautakunta oli tämän vuoksi kumonnut toimitetun verotuksen osakeluovutusten osalta ja palauttanut verotuksen tältä osin Verohallinnolle sen selvittämiseksi, täyttävätkö osakeluovutukset EVL 6 b §:n edellyttämät muut vaatimukset luovutushinnan verovapaudelle. Koska A Oyj:n ei ollut katsottava pyrkineen irtautumaan osakeomistuksistaan tietyn ennalta sovitun määräajan kuluessa, KHO katsoi, ettei A Oyj:tä voitu pitää sen ja sen konsernin toiminnan luonteesta poiketen pääomasijoitustoimintaa harjoittavana osakeyhtiönä. A Oyj:tä ei voitu katsoa pääomasijoitustoimintaa harjoittavaksi osakeyhtiöksi myöskään listautumisesitteen liiketoimintamallia koskevan kuvauksen perusteella eikä sillä perusteella, että A Oyj oli omistanut luovutetut osakkeet lyhyeksi katsottavan ajan. KHO kumosi HAO:n päätöksen ja saattoi verotuksen oikaisulautakunnan päätöksen voimaan.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.