Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

27.9.2016 15.06 LakimiesUutiset: Uusi tietosuoja-asetus luo oikeuksia ja velvollisuuksia – perusohjeet alkuvaiheeseen

LakimiesUutiset: Uusi tietosuoja-asetus luo oikeuksia ja velvollisuuksia – perusohjeet alkuvaiheeseen

Euroopan parlamentti hyväksyi yleisen tietosuoja-asetuksen huhtikuussa 2016. Se tulee voimaan kahden vuoden siirtymäajan jälkeen 25.5.2018. Asetuksella yksilöiden oikeudet vahvistuvat entisestään ja rekisterinpitäjille sekä henkilötietoja käsitteleville tahoille tulee uusia ja huomattavia velvollisuuksia. Rekisteröidyllä on ­jo nykyisen henkilötietolain mukaan oikeus muun muassa tarkastaa omat ­tietonsa sekä vaatia niiden oikaisua ja poistamista rekisteristä. Asetus säilyttää nämä vanhat rekisteröidyn oikeudet mutta tarjoaa rekisteröidylle entistä vahvemman kontrollin omiin tietoihinsa, asianajaja Eija Warma kertoo LakimiesUutisissa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.