Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

21.9.2016 15.52 Kaupan siivoojan ei näytetty syyllistyneen viimeistä päivää kesätöissä olleen 15-vuotiaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen tai lapsen houkuttelemiseen seksuaalisiin tarkoituksiin

Ei ollut pääteltävissä, että vastaajan ohitustilanteessa tekemät eleet, ilmeet tai koskettelut kyynärpäällä olisivat olleet luonteeltaan seksuaalisesti virittyneitä, vaikkakaan niitä ei voitu pitää vastaajan väittämin tavoin vahingossa tapahtuneina. Myös suusanallinen houkuttelu seksuaalisessa tarkoituksessa myymälän takatilaan jäi pelkästään asianomistajan kertomuksen varaan, kun videotallenteelta näkyivät vastaajan keskustelun aikana tekemät kädenliikkeet eivät yksin tällaista tarkoitusta osoittaneet. Asiassa oli jäänyt varteenotettava epäily vastaajan syyllistymisestä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen tai lapsen houkuttelemiseen seksuaalisiin tarkoituksiin. KO:n tuomiota ei muutettu. (Vailla lainvoimaa 21.9.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.