Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

16.9.2016 9.45 Hovioikeuden tuomio osakkeenomistajien oikeudesta tehdä muutoksia hallitsemaansa huoneistoon, korvausvastuusta asunto-osakeyhtiölle virheellisesti suoritetuista muutostöistä ja asunto-osakeyhtiön valvontavelvollisuudesta

Osakkaat, jotka olivat yhtiöjärjestyksen muutoksen jälkeen ja rakennusluvan saatuaan suorittaneet muutostöitä liikehuoneiston muuttamiseksi kahdeksi asuinhuoneistoksi ja yhdeksi liikehuoneistoksi, velvoitettiin suorittamaan asunto-osakeyhtiölle virheellisten sähkö-, tele- ja putkisuunnitelmien ja asennustöin selvittämisestä ja korjaamisesta syntyneet kustannukset, virheellisten sähköasennusten ja patteriventtiilien korjaamisesta aiheutuneet kustannukset sekä korvaamaan asunto-osakeyhtiön asianosais- ja oikeudenkäyntikulut. Asianosaisten yhdessä valmisteltu sitoumus oli koskenut rakenteita, jotka riidattomasti kuuluivat asunto-osakeyhtiön vastuulle. Asunto-osakeyhtiöllä ei siten ollut ollut velvollisuutta antaa lupaa muutostöihin. Vastaajat olivat osakkeenomistajina toteuttaneet muutostyöt omassa intressissään. Sitoumus oli sanamuotonsa mukaan yksipuolinen osakkeenomistajia velvoittava asiakirja. HO katsoi, että kysymys ei ollut sopimuksesta, eikä sitoumus asettanut asunto-osakeyhtiölle velvoitteita. Sitoumuksen perusteella asunto-osakeyhtiölle ei ollut syntynyt vastaajien muutostöitä koskevaa valvontavelvollisuutta. (Vailla lainvoimaa 15.9.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.