Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

8.7.2016 9.08 Maahanmuuttovirasto ei kirjoita enää todistuksia turvapaikanhakijan työnteko-oikeudesta – työantaja voi tarkistaa työnteko-oikeuden puhelimitse 11. heinäkuuta alkaen

Maahanmuuttovirasto ei enää kirjoita työntekoon oikeuttavia todistuksia turvapaikanhakijoille. Syynä on halu palvella asiakkaita, niin työnantajia kuin työhön haluavia turvapaikanhakijoita entistä nopeammin ja tehokkaammin. Turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi viime vuonna lähes kymmenkertaiseksi, ja myös työnteko-oikeudesta kertovia todistuksia on pyydetty huomattavasti aiempaa enemmän. Pyyntöjen käsittelyaika on venynyt usean kuukauden pituiseksi. Maahanmuuttovirasto on etsinyt ratkaisuja jonon purkamiseksi, ja päättänyt luopua todistusten kirjoittamisesta. Jatkossa työnantaja, joka haluaa työllistää Suomessa oleskelevan turvapaikanhakijan, voi tarkistaa viraston tätä tarkoitusta varten avaamasta puhelinnumerosta, onko henkilöllä oikeus tehdä ansiotyötä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.