Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

13.6.2016 13.16 Hallinto-oikeuden päätös sosiaalihuoltolain mukaista asumispalvelua ja julkisen vallan käyttöä koskevassa asiassa

HAO arvioi, että päätöksenteossa julkista valtaa oli käyttänyt S Oy:n Rantasalmen yksikön johtaja, joka ei ole ollut virkasuhteessa kuntaan. Näin oli tehty ilman, että nyt kyseessä olevaa julkista hallintotehtävää olisi siirretty Suomen perustuslain 124 §:n mukaisesti lailla tai sen nojalla muun kuin viranomaisen tehtäväksi. Päätös oli näin ollen syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja se oli jo tällä perusteella kumottava. HAO lausui kuitenkin myös päätöksen sisällöstä. Valituksenalaista päätöstä ei voitu pitää lainmukaisena. (Ei lainvoimainen 13.6.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.