Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

6.5.2016 14.41 Hovioikeus: Yhteisen työmaan päätoteuttajan työnjohtajalle sakot asbestin purkutöistä - keskeyttämispäätöksestä tiedottaminen aliurakoitsijan työntekijöille ei ollut riittävän tehokasta

Pääasiallista määräysvaltaa yhteisellä työmaalla käyttäneen päätoteuttajan työnjohtaja tuomittiin työturvallisuusrikoksesta 15 päiväsakon rangaistukseen, kun asbestilevyn löytymistä seuraavana päivänä kohteessa oli työskennellyt kaksi aliurakoitsijan työntekijää ilman asianmukaisia suojaimia. Pelkkä sopimuksen juridinen muoto ei ratkaissut työturvallisuusvelvoitteiden jakoa tilanteessa, jossa osapuolet toimivat käytännössä sopimuksesta poikkeavalla tavalla. Sopimukseen perustuva vastuunjako ei myöskään vapauttanut rakennustyömaalla pääasiallista määräysvaltaa käyttävää päätoteuttajaa sille säädöksin ja määräyksin annetusta vastuusta. HO ei pääkäsittelyä pitämättä muuttanut KO:n tuomiota. (Vailla lainvoimaa 6.5.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.