Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

6.5.2016 12.50 Hovioikeus: Kun maksukyvyttömyyden olennaisena syynä oli lapsen vakava sairastuminen, asumisoikeussopimuksen purkamiselle neljän kuukauden käyttövastikkeiden maksamattomuuden vuoksi ei ollut riittäviä perusteita

Asiassa oli riidatonta, että A:lla oli haasteen tiedoksiantohetkellä ollut maksamatta neljän kuukauden käyttövastikkeet. Asuinhuoneiston vuokrasopimuksen purkamista koskevassa oikeuskäytännössä tällaista maksujen laiminlyöntiä ei ole pidetty vähäisenä. Käräjäoikeuden tuomion antohetkellä A:lla oli edelleen ollut maksamatta yhden kuukauden käyttövastike. Haasteen tiedoksiantohetkellä maksamatta olleiden vastikkeiden määrä ja laiminlyönnin jatkuminen asian ollessa vireillä tukivat painavasti sitä johtopäätöstä, että maksulaiminlyöntejä ei voitu pitää vähäisinä. Hovioikeus katsoi arvioituaan asiaa kokonaisuudessaan, että vaikka asumisoikeussopimuksen purkamisen tueksi oli esitetty painavia seikkoja, A:n käyttövastikkeiden maksamisen laiminlyönnillä voitiin laiminlyönnin syystä esitetty selvitys huomioon ottaen katsoa olleen vain vähäinen merkitys. (Vailla lainvoimaa 6.5.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.