Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

20.4.2016 9.18 KHO: Suomeen perustetun sivuliikkeen ulkopuoliselle palveluntuottajalle maksamat korvaukset lähetettyjen työntekijöidensä veroilmoitusten laatimisesta olivat palkkaa, joista oli toimitettava ennakonpidätys ja suoritettava työnantajan sosiaaliturvamaksu

Kun kustannusten maksaminen sivuliikkeen toimesta oli perustunut työsuhteeseen, sivuliikkeen maksamat veroilmoitusten laatimisesta aiheutuneet kustannukset olivat TVL 61 §:n 2 momentissa tarkoitettua ansiotuloa ja EPL 13 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettua palkkaa, josta työnantajan oli ollut toimitettava ennakonpidätys ja suoritettava työnantajan sosiaaliturvamaksu. Asiaa ei ollut arvioitava toisin sillä perusteella, että käytännön syistä työnantajan oli ollut perusteltua huolehtia veroilmoitusten laatimisesta. Sivuliikkeen valitus hylättiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.