Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

11.4.2016 10.10 118 000 kilometriä ajettuun autoon tuli laakerivika kauppaa seuraavana päivänä – 18.000 euron kauppa purettiin

118 000 kilometriä ajettuun autoon tuli laakerivika kauppaa seuraavana päivänä – 18.000 euron kauppa purettiin

Käräjäoikeus totesi, että autolla on voitava ajaa. Käräjäoikeuden käsityksen mukaan auton moottorin tulisi kestää huomattavasti isomman ajomäärän kuin 118.000 kilometriä. Käräjäoikeus katsoi, että auto oli ollut olennaisesti huonommassa kunnossa kuin ostajalla oli ollut aihetta olettaa auton hinnan, ajomäärän ja laadun perusteella. Käräjäoikeus purki ajoneuvoa Subaru 4D Impreza koskevan kaupan ja velvoitti vastaajan omalla kustannuksellaan siirtämään ajoneuvon pois kantajan hallitsemista tiloista sekä palauttamaan kantajalle kauppahinnan 8.500 euroa korkolain mukaisine viivästyskorkoineen. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. (Vailla lainvoimaa 11.4.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.