Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

11.3.2016 9.49 KHO: Vanhainkoti muutettiin remontin yhteydessä kolmeksi tehostettua palveluasumista tarjoavaksi kodiksi - perittäviä maksuja ei tullut määrätä pitkäaikaisen laitoshoidon maksuina

KHO purki sosiaali- ja terveyslautakunnan hakemuksesta hallinto-oikeuden päätöksen. KHO totesi, että A:n hoito ja huolenpito oli järjestetty tehostettuna palveluasumisena, jota on pidettävä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen kannalta avopalveluna. Asiassa saadusta selvityksestä ei ilmennyt, että A:n tarvitsemia ja hänelle tosiasiassa järjestettyjä palveluja ei voitaisi pitää sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuina asumispalveluina. Asumispalveluyksikön toiminnasta saadun selvityksen perusteella toimintaa voitiin pitää tehostettuna palveluasumisena ja siten avohoidon palveluna. A:lta perittäviä maksuja ei tullut määrätä pitkäaikaisen laitoshoidon maksuina.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.