Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

9.3.2016 14.00 KHO: Perintäpalkkio ei ollut vastiketta myydystä palkkiosta – palkkio jäi arvonlisäveron soveltamisalan ulkopuolelle

Verovelvollisuusryhmään kuuluva A Oyj tarjosi asiakkailleen saatavien osto- ja rahoituspalveluja. Saatavien ostopalvelussa A Oyj osti saatavat niiden myyjiltä saatavien syntyhetkellä veloittaen myyjiltä korkoa ja muita palkkioita. Asiassa oli KHO:ssa kysymys siitä, oliko A Oyj:n suoritettava arvonlisäveroa perintäpalkkioista, jotka A Oyj peri saatavien maksun laiminlyöneiltä velallisilta. perintäpalkkion ei katsottu olevan vastiketta A Oyj:n saatavien myyjälle tai velalliselle myymästä palvelusta, vaan perintäpalkkio jäi arvonlisäveron soveltamisalan ulkopuolelle.  Asiassa oli KHO:ssa myös kysymys siitä, mikä oli tästä perintäpalvelusta suoritettavan veron peruste. Koska veron perusteena oli pidettävä vain palvelun myyjän tosiasiallisesti saamaa vastiketta, verovelvollisuusryhmän ei ollut suoritettava arvonlisäveroa velalliselta perittävän perintäpalkkion siitä osuudesta, jonka A Oyj tilitti edelleen saatavien omistajalle.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.