Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

9.3.2016 8.35 Vakuutusoikeus: Kuolleeksi julistetun henkilön leskellä oli oikeus takautuvaan leskeneläkkeeseen katsottua kuolinpäivää seuraavan kuukauden alusta

Edunjättäjä oli poistunut psykiatrisesta sairaalasta marraskuussa 2011. Hänet oli julistettu kuolleeksi käräjäoikeuden toukokuussa 2013 antamalla päätöksellä ja kuolinpäiväksi oli katsottu 2.11.2011. Kun otettiin huomioon mm. se, että Kela oli myöntänyt leskelle perhe-eläkkeen takautuvasti 1.12.2011 lukien, vakuutusoikeus katsoi, että myös työeläkelakien nojalla myönnettävän perhe-eläkkeen maksamiselle takautuvasti jo edunjättäjän kuolemaa seuraavan kuukauden alusta eli 1.12.2011 alkaen oli olemassa laissa tarkoitettu pätevä syy.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.