Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

29.2.2016 14.15 Hovioikeus: Valtio oli korvausvastuussa panttilainaustoimintaa harjoittavalle yhtiölle kun asunto-osakkeiden julkisessa huutokaupassa ei ollut säilytetty pantinhaltijan oikeutta – korvausta kuitenkin soviteltiin puoleen

Osakekirjan kuolettaminen ei ollut aiheuttanut osakkeisiin kohdistuvien oikeuksien lakkaamista. Yhtiön panttioikeutta oli loukattu vasta osakkeiden myymisellä julkisella huutokaupalla pantinhaltijan oikeutta säilyttämättä. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että yhtiöllä oli ulosottokaaren 5 luvun 9 §:n 1 momentin nojalla oikeus vahingonkorvaukseen valtiolta. Tässä tapauksessa asianosaiskeskustelua ei ollut järjestetty, eikä yhtiö siten ollut voinut laiminlyödä valvoa oikeuttaan siinä. Näin ollen oli selvää, että käsillä ei ollut valtion tarkoittama ulosottokaaren 5 luvun 9 §:n 2 momentin 2 kohdan mukainen tilanne, jossa velallisen laiminlyönti saattaa johtaa korvauksen epäämiseen. Yhtiön mahdolliset muut laiminlyönnit tulivat arvioitaviksi ratkaistaessa kysymystä vahingonkorvauksen sovittelusta. (Vailla lainvoimaa 29.2.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.