Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

9.2.2016 8.01 Tietosuojavaltuutettu selvittää kyselevätkö pankit jo liikaa asiakkailta rahanpesulain varjolla

Tietosuojavaltuutettu selvittää kyselevätkö pankit jo liikaa asiakkailta rahanpesulain varjolla

Pankkien rahanpesulakiin liittyvät asiakkaiden tuntemisen kampanjat ovat puhuttaneet viime päivinä sekä mediaa että tietosuojavaltuutetun toimistoon yhteyttä ottaneita ihmisiä. Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä ja selvittämisestä annetun lain (rahanpesulaki) mukaan pankin on tunnistettava asiakkaansa ja todettava tämän henkilöllisyys. Pankin on säilytettävä joko kopio henkilöllisyyden todentamisessa käytetystä asiakirjasta tai asiakirjan nimi, asiakirjan numero tai muu tunnistetieto sekä myöntäjä. Selkeästi rahanpesulain velvoitteista johtuvien kysymysten lisäksi jotkut pankit ovat samassa yhteydessä kysyneet muutamia muita kysymyksiä, joiden perustetta ja tarpeellisuutta tietosuojavaltuutetun toimisto selvittää parhaillaan.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.