Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

8.2.2016 8.00 Liiketoimintakaupalle ja siten yhtiön varojen vähentämiselle oli liiketaloudelliset perusteet – hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tuomion ja vapautti hallituksen jäsenen yli 2 miljoonan euron vahingonkorvauksista konkurssipesälle

Yhtiöiden taloudellisia tilanteita koskeva tieto oli ollut riittävä liiketoimintakaupan tekemiseksi. Kanteen perusteena olleet päätökset ja toimet oli tehty jo vuoden 2007 lopulla ja vuoden 2008 alkupuolella. Vuoden 2008 taloudellinen taantuma ja rahoitusmarkkinoiden kiristyminen oli ollut Suomessa ennakoitua pahempi. Näissä olosuhteissa A:n ei voitu katsoa toimineen huolimattomasti, koska tilanteessa oli toimittu SV Oy:n ainoan osakkeenomistajan SG Oy:n tahdon mukaisesti. Vaikka kauppahinnan saamatta jäämisestä oli ollut olemassa riski, tässä tilanteessa, jossa oli ollut riski myös siitä, että SV Oy:n N:n liiketoiminta muutoin menetetään, otettu riski ei ollut kuitenkaan ollut liiallinen. Näin ollen ja asiassa esitettyä selvitystä kokonaisuutena arvioiden hovioikeus katsoi, että SV Oy:n N:n liiketoiminnan myynnille E Oy:lle oli ollut liiketaloudellinen peruste eikä A:lla SV Oy:n hallituksen jäsenenä ollut aihetta toimia SG Oy:n eli yhtiön ainoan osakkeenomistajan tahdon vastaisesti. (Vailla lainvoimaa 8.2.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.