Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

5.2.2016 14.34 Yhtiökokouksen tekemä asunnon hallintaanottopäätös oli asunto-osakeyhtiölain vastainen – hovioikeus kumosi käräjäoikeuden moitekanteen hylkäävän tuomion

Kanteessa oli varoituksen yksilöimättömyyttä koskevan perusteen osalta kysymys asunto-osakeyhtiölain 23 luvun 1 §:ssä tarkoitetusta moitekanteesta. Varoituksen tehtävänä on antaa osakkaalle ja vuokralaiselle mahdollisuus korjata menettelyään. Nyt kysymyksessä olevissa varoituksissa ei oltu yksilöity, milloin häiriötä oli ollut ja minkälaista se oli ollut. Hovioikeus  katsoi, että varoituksen antamisen perustetta ei ollut ilmoitettu asunto-osakeyhtiölain 8 luvun 3 §:ssä edellytetyllä tavalla. Tämän vuoksi yhtiökokouksen hallintaanottopäätös oli asunto-osakeyhtiölain vastainen ja se oli jo tällä perusteella julistettava pätemättömäksi. (Vailla lainvoimaa 5.2.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.