Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

5.2.2016 11.42 Vapaaehtoisesti seksuaaliseen kanssakäymiseen facebookissa hakeutuneen 13-vuotiaan tytön kanssa yhdynnässä olleet miehet tuomittiin lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä mutta kärsimyksestä tuomittuja korvauksia alennettiin tytön aktiivisen sukupuolielämän perusteella

HO katsoi asiassa tulleen selvitetyksi, että miehet olivat vähintään pitäneet varsin todennäköisenä, että A oli tekohetkellä ollut alle 16-vuotias. X:n (s. 1993) osalta kysymys oli ollut useista teoista, jotka olivat toistuneet yli puolen vuoden ajanjaksolla ja vielä sen jälkeenkin kun miehen oli katsottava varmuudella saaneen A:n oikean iän tietoonsa. Näin ollen teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. Y:n (s. 1991) kohdalla kysymys oli ollut yhdestä yhdynnästä. HO katsoi, että A:n nuori ikä ja tapahtuman olosuhteista selvitetyt seikat huomioon ottaen tekoa oli pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Myös Y oli syyllistynyt lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Asiassa oli esitetty näyttöä siitä, että A:lla oli ollut aktiivinen sukupuolielämä. Näin ollen yksittäisestä teosta johtuva kärsimys ei tässä tapauksessa voinut olla samalla tasolla kuin se olisi ollut, jos kysymyksessä olisi ollut seksuaalisesti täysin kokematon 13-vuotias lapsi. HO arvioi oikeudenmukaiseksi korvaukseksi X:lle syyksi luetun teon osalta 4 500 euroa ja Y:lle syyksi luetun teon osalta 2 500 euroa. (Vailla lainvoimaa 5.2.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.