Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

15.1.2016 13.03 Hovioikeus: Puheenjohtajan ollessa liiketoimintakiellossa yhdistys ei voinut saada väittämäänsä saatavaa oikeudessa tutkittavaksi

Hovioikeus katsoi, että yhdistyksen toiminta ei ollut vain vähäiseksi katsottavaa liiketoimintaa. A:n toiminta yhdistyksen puheenjohtajana oli näin ollen sellainen luottamustoimi, jota liiketoimintakielto koski. Liiketoimintakieltoon määrätty A liiketoimintakiellosta annetun lain 4 §:n 1 momentin 3 ja 4 kohdissa kielletyllä tavalla tosiasiassa johti yhdistyksen liiketoimintaa ja hoiti sen hallintoa. Yhdistykselle siirretyn saatavan perintä yhdistyksen nimissä oli näin ollen liiketoimintakieltoon määrätyn A:n liiketoimintaa, jonka vuoksi kanne jätettiiin tutkimatta. Yhdistys ei tässä tilanteessa voinut saada väittämäänsä saatavaa oikeudessa tutkituksi. (Vailla lainvoimaa 15.1.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.