Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

31.12.2015 13.13 Asunto ei ollutkaan paritalon puolikas vaan osa yhden asunnon käsittävää asuinrakennusta – käräjäoikeuden tavoin hovioikeus purki 320.000 euron kaupan

Hovioikeus totesi muun muassa, että arvioitaessa virheen olennaisuutta on kokonaisharkinnassa otettava huomioon myös se, ettei edellytyksiä asuinrakennuksen muuttamiseksi paritaloksi ainakaan nyt käytettävissä olevien tietojen perusteella ollut. Virhe ei siten ollut korjattavissa. Maakaaren säätämiseen johtaneissa esitöissä on todettu, että jos kiinteistössä oleva virhe on olennainen, ostajalla on oikeus valita, haluaako hän hinnanalennuksen sijasta purkaa kaupan. Ostaja oli vaatinut ensisijaisesti kaupan purkua ja perusteet sille olivat olemassa. Kaupan purkamista voitiin pitää kohtuullisena seuraamuksena myös siihen nähden, että myyjät olivat myyneet kohteen tietoisina siitä, että rakennuspaikalle oli saanut rakentaa ainoastaan yhden asunnon käsittävän talon. (Vailla lainvoimaa 31.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.