Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

29.12.2015 15.15 Tappelussa käytettiin rautaputkea ja juuresveistä – käräjäoikeus hylkäsi syytteen törkeästä pahoinpitelystä, hovioikeus tuomitsi

Kirjallisista todisteista ilmeni, että B:n vammat olivat voineet aiheutua A:n tai B:n kertomalla tavalla. Hovioikeus katsoi uskottavaksi B:n antaman selityksen siitä, että hän oli pelännyt A:ta ja tästä syystä aluksi kertonut pudonneensa kellariin. Tätä tuki se, että hän oli pian sairaalasta päästyään tehnyt rikosilmoituksen. Myöskin T:n selitys hänen poliisille ensin antamastaan kertomuksesta oli uskottava. Ottaen huomioon B:n ja tätä tukeva T:n kertomus hovioikeus katsoi näytetyksi, että A oli lyönyt maassa makaavaa B:tä metalliputkella päähän ja jalkoihin. Samalla hän oli aiheuttanut B:lle pirstaleisen luunmurtuman sääreen. Pahoinpitely oli tehty erityisen raa´alla tavalla. Pahoinpitely oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. (Vailla lainvoimaa 29.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.