Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

29.12.2015 13.38 Pysyvän aivovamman 23-vuotiaalle uhrilleen aiheuttanut raiskaaja tuomittiin 10 vuoden vankeuteen ja yli 300 000 euron vahingonkorvauksiin - tehokkaan katumisen vuoksi vastaaja ei kuitenkaan syyllistynyt tapon yritykseen

KO oli katsonut, että teoissa oli ollut kysymys poikkeuksellisen moitittavista, vahingollisista ja vaarallisista rikoksista. Vastaaja oli toteuttanut pitkäaikaisen seksuaalisen fantasiansa siten, että hän oli yllättäen ja ennalta-arvaamatta lyönyt asianomistajaa nyrkein kasvoihin ja noin viiden minuutin ajan kuristanut tätä sekä sen jälkeen raiskannut asianomistajan. Kuristamisesta asianomistajalle oli aiheutunut hapen puutteesta johtunut erittäin hengenvaarallinen tila ja pysyvä laaja-alainen molemminpuolinen erittäin vaikea aivovamma. HO katsoi, ettei vastaaja ollut syyllistynyt tapon yritykseen tehokkaan katumisen vuoksi. Vastaaja tuomittiin tapon yrityksen asemesta törkeästä pahoinpitelystä. HO pysytti KO:n vastaajalle tuomitseman rangaistuksen ja määräsi hänet pidettäväksi edelleen vangittuna. HO:ssa äänestettiin rangaistuksesta. (Vailla lainvoimaa 29.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.