Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

29.12.2015 8.06 Toista velkajärjestelyä hakenut vakavasti sairas ja pysyvästi työkyvytön hakija ei ollut velkaantunut pikavippejä otettuaan kevytmielisesti eikä aikaisempi velkajärjestely estänyt uuden velkajärjestelyn aloittamista - käräjäoikeuden päätös kumottiin

HO katsoi, ettei hakija ollut velkaantunut ilmeisen kevytmielisesti. Häneltä ei vallinneissa olosuhteissa ollut voinut kohtuudella edellyttää taloudellisissa asioissa suurempaa harkintaa. Asiassa oli lisäksi otettava huomioon KKO:n ratkaisun 2014:52 mukaisella tavalla se, että velkaantumiseen oli osaltaan vaikuttanut niin sanottujen pikavippien helppo saatavuus. Hakijalla oli todettu asiassa kerrotut sairaudet. Hänen aikaisemman velkajärjestelyn päättymisestä oli kulunut noin 10 vuotta ja uudesta velkaantumisesta noin 8 vuotta. Hakija oli ulosottoon maksanut velkojaan ainakin 5 vuotta. Hakija oli vakavasti sairas ja pysyvästi työkyvytön. Hänellä ei ollut mitään mahdollisuutta parantaa maksukykyään. Nämä seikat huomioon ottaen HO katsoi, että velkajärjestelyyn oli aikaisemmasta velkajärjestelystä huolimatta lain tarkoittama painava syy.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.