Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

28.12.2015 15.11 Hovioikeus: Siitä että sopimusosituskirjan sanamuoto ei vastannut kaikilta osin tapahtumainkulkua ja osapuolten tarkoitusta ei sellaisenaan seurannut osituksen pätemättömyyttä

Hovioikeus totesi, että yksin siitä, että sopimusosituskirjan sanamuoto ei vastannut kaikilta osin tapahtumainkulkua ja osapuolten tarkoitusta, ei sellaisenaan seurannut, että kyseessä olisi pätemätön valeoikeustoimi eli että ositusta ei olisi katsottava lainkaan toimitetun. Näin ollen ja kun vuoden 1967 sopimuksen laatinut varatuomari A (kantaja) oli itse käräjäoikeudessa nimenomaisesti vahvistanut, että hänen omankaan käsityksensä mukaan kysymys ei ollut valeoikeustoimesta, hovioikeudella ei ollut hänen valituksensa johdosta perusteita arvioida asiaa kyseisen sopimuksen valeoikeustoimiluonteen osalta toisin kuin käräjäoikeus. Puolisoiden välillä oli vuonna 1967 tehty pätevä ja voimaan jäänyt ositus. (Vailla lainvoimaa 28.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.