Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

28.12.2015 14.30 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hylkäsi sukupuoliyhteyteen pakottamista koskevan syytteen tahallisuuden puututtua - vastaajan ei pitänyt eikä olisi pitänyt havaita asianomistajan aspergerin oireyhtymästä johtuvaa puolustuskyvyn puutetta ja tahdonmuodostuksen ongelmia

Näyttöä ei ollut esitetty siitä, että vastaaja olisi syytteen teonkuvauksen mukaisesti käyttänyt hyväkseen sitä, että asianomistajan kyky puolustaa itseään ja muodostaa ja ilmaista tahtoaan oli ollut aspergerin oireyhtymän vuoksi heikentynyt. HO katsoi, ettei vastaaja ollut havainnut eikä hänen olisi pitänytkään havaita asianomistajan poikkeavuutta tai ainakaan siitä johtuvaa puolustuskyvyn puutetta ja tahdonmuodostuksen ongelmia. Vastaajan teosta puuttui näin ollen tahallisuus ja syyte oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 28.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.