Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

18.12.2015 13.36 Vähätellen työpaikan sisäilmaongelmiin suhtautunut ja naispuolisia työntekijöitään puristellut ja seksuaalisävytteisiä kommentteja useiden vuosien ajan esittänyt kauppias syyllistyi työturvallisuusrikoksen lisäksi työsyrjintään

Vähätellen työpaikan sisäilmaongelmiin suhtautunut ja naispuolisia työntekijöitään puristellut ja seksuaalisävytteisiä kommentteja useiden vuosien ajan esittänyt kauppias syyllistyi työturvallisuusrikoksen lisäksi työsyrjintään

Vähätellen työpaikan sisäilmaongelmasta tehtyihin korjauspyyntöihin suhtautunut kauppias ei ollut puhutellut työntekijöitä heidän omilla nimillään vaan oli käyttänyt heistä osin jopa halventavia nimityksiä. Kauppias oli arvostellut työntekijöiden ulkonäköä ja painoa, käyttäytynyt toistuvasti uhmakkaasti, toistuvasti uhannut töiden loppumisella, läpsinyt ja puristellut työntekijöitä takapuolista ja rinnoista sekä kommentoinut seksuaalisävytteisesti heidän takapuoliaan, rintojaan, pukeutumistaan, ulkomuotoaan ja heidän tapaansa kävellä. Kauppias oli myös kosketellut osaa työntekijöistä reisistä ja jalkovälistä sekä lantion alueelta. Kauppias oli lisäksi puhunut työntekijöille seksuaalissävytteisesti. HO tuomitsi kauppiaan 100 päiväsakon rangaistukseen. Työsyrjintärikos ei tyhjentynyt työturvallisuusrikokseen. (Vailla lainvoimaa 18.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.