Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

16.12.2015 10.11 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi että keittiöveitsestä takaraivoon iskun saaneella oli oikeus myös erilliseen kärsimyskorvaukseen sekä korvaukseen pysyvästä haitasta

Käräjäoikeus oli katsonut, että korvaus 700 euroa kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta muodostivat riittävän hyvityksen myös loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Käräjäoikeus myös hylkäsi kosmeettista haittaa koskeneen korvausvaatimuksen tässä vaiheessa, kun asianomistaja ei ollut näyttänyt hänelle aiheutuneen pysyvää haittaa. Hovioikeus sen sijaan katsoi, että asianomistajalla oli oikeus korvaukseen loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä, sillä hänen henkilökohtaista koskemattomuuttaan oli tahallaan vakavasti loukattu. Oikeudenmukainen korvaus kärsimyksestä oli 1.000 euroa. Iskusta jäänyt arpi rajoittaa lyhyen hiusmallin käyttöä, minkä lisäksi se saattaa tulla kaljuuntumisen myötä näkyviin. Vaadittu 100 euron korvaus pysyvästä haitasta oli näihin seikkoihin nähden kohtuullinen. (Vailla lainvoimaa 16.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.