Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

15.12.2015 14.15 Käräjäoikeus ratkaisi asian yksin kirjallisen valmistelun perusteella vaikka asiassa oli valmistelun päättyessä useita riitaisia kysymyksiä – hovioikeus palautti asian käräjäoikeuteen pääkäsittelyn toimittamista varten

Asiassa oli valmistelun päättyessä ollut useita riitaisia kysymyksiä. Riitaa oli ollut muun muassa siitä, oliko A maksanut kokonaan tai osittain osuutensa veloista ja velkajärjestelyn vaikutuksesta asiaan. Lisäksi kanne oli ollut yksilöimätön. Oikeudenkäyntiasiakirjoista ei ilmennyt, oliko B suostunut asian käsittelemiseen kirjallisessa menettelyssä. Riitaisten kysymysten johdosta asia oli laadultaan sellainen, että asian ratkaiseminen olisi edellyttänyt pääkäsittelyn toimittamista käräjäoikeudessa. Asiaa käräjäoikeudessa käsiteltäessä oli tapahtunut menettelyvirheitä, joilla oli voinut olla vaikutusta asian ratkaisuun. Sen vuoksi asia oli palautettava käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi. (Vailla lainvoimaa 15.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.