Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

15.12.2015 14.35 Kevytmielisesti ja rikosperusteisesti velkaantuneen - perheessä 12 lasta - velkajärjestelyn myöntämiselle ei ollut painavia perusteita kun hakijan kohdalla oli piirteitä molemmista KKO:n ennakkoratkaisuista 2014:52 ja 2012:42

Velkajärjestelyä vastaa puhui se, että merkittävä osa veloista oli rikosperusteisia ja teot olivat vakavia ja tahallisia. Rikosperusteiseen esteeseen tuli suhtautua vakavammin kuin kevytmielisestä velkaantumisesta johtuvaan esteeseen. Velkaantumisesta oli kulunut alle 10 vuotta, joten ajan kuluminen ei ollut niin pitkä, että se olisi vahvasti puolustanut velkajärjestelyn aloittamista mutta toisaalta ei niin lyhytkään, että se olisi ollut este. Arvioidessaan tilannetta kokonaisuutena HO katsoi, erityisesti huomioon ottaen rikosperusteiseen velkaantumiseen liittyvä vahva moitittavuus, että painavia perusteita ei ollut riittävästi. (Vailla lainvoimaa 15.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.