Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.12.2015 12.34 Hovioikeus: Asiantuntijalla ei ollut oikeutta saada erikseen palkkiota asiantuntijan työstä vaan ainoastaan samat korvaukset, mitä voidaan määrätä todistajalle

Todistajan A laatimasta laskusta, johon hänen todistajanpalkkiota koskeva vaatimuksensa perustui, ilmeni, että osa laskun loppusummasta perustui todistajan matka-ajalta 11 tuntia 30 minuuttia veloittamasta palkkiosta 220 euroa tunnilta eli yhteensä 2.530 euroa. A:lla ei todistajana ollut oikeutta saada tällaista asiantuntijan palkkiota matka-ajalta. Valituksessa oli katsottu, että A ei ole vakituisessa ansiotyössä eikä hänelle näin ollen ole aiheutunut matka-ajalta ansionmenetystä. A ei ollut vastauksessaan kiistänyt tätä väitettä tai esittänyt selvitystä hänelle matka-ajalta mahdollisesti aiheutuneesta ansionmenetyksestä. Näin ollen A:n vaatimus saada todistajanpalkkiota matka-ajalta oli hylättävä siltä osin kuin se ei sisältynyt yhtiön myöntämään 2.500 euron kokonaispalkkioon. (Vailla lainvoimaa 4.12.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.