Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

1.12.2015 15.04 Hallinto-oikeus: Uudelle työnantajalle siirretyn yksilöllisen eläkevakuutuksen vakuutusmaksut olivat työntekijän palkaksi katsottavaa etuutta, josta uuden työnantajan oli toimitettava ennakonpidätys ja maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu

Koska asiassa ei ollut esitetty selvitystä siitä, että edellisen työnantajan ottamat velvoitteet olisivat sitoneet yleisseuraantona uutta työnantajaa tai, että työnantajat olisivat sopineet vakuutuksen siirtämisestä keskinäisellä sopimuksellaan, eikä asiassa ollut myöskään selvitetty sitä, mitä vakuutuksen siirtämisestä oli sovittu sitä alun perin tehtäessä, HAO katsoi, että kyse oli uudesta vakuutussopimuksesta. Koska vakuutuksen ehdot eivät täyttäneet voimassaolevan TVL 54 d §:n edellytyksiä, HAO kumosi oikeudenvalvontayksikön valituksesta Verohallinnon antaman ennakkoratkaisun ja lausui uutena ennakkoratkaisuna, että vakuutusmaksut olivat X:n palkaksi katsottavaa etuutta, josta hänen uuden työnantajansa oli toimitettava ennakonpidätys ja maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.