Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus

1.12.2015 10.25 Hallinto-oikeus: Tilaajavastuulain mukainen laiminlyöntimaksu voitiin määrätä kun tilaaja ei ollut varmistanut allekirjoittamattomien ja myöhemmin väärennöksiksi osoittautuneiden asiakirjojen aitoutta

HAO ei muuttanut AVI:n päätöstä, jossa yritykselle oli määrätty 18 000 euron suuruinen laiminlyöntimaksu liittyen valittajan solmimaan alihankintasopimukseen P Ltd:n kanssa. Tapauksen asiakirjoissa mm. asettelu oli ollut tavanomaisesta poikkeava, käytettiin erikokoisia fontteja, asiakirjoista puuttui alatunnisteet, teksti oli osittain vinossa ja tapaturmavakuutusta koskevan todistuksen oli antanut yhtiö, jonka nimi oli jo ennen todistuksen antoa muutettu toiseksi. Asiassa oli ollut edellytykset laiminlyöntimaksun määräämiselle. Sopimuksen alihintaisuuden perusteella tilaaja oli saanut sopimuksesta taloudellista hyötyä ja alhaisen laskutushinnan voitiin katsoa osoittaneen tilaajan menettelyssä suunnitelmallisuutta. Aihetta korotetun 18 000 euron laiminlyöntimaksun alentamiseen ei ollut ilmennyt.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.