Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

27.11.2015 7.23 Hovioikeus tuomitsi talon vesivahingosta liikaa vakuutuskorvausta hakeneen miehen törkeästä petoksesta - tuttu vakuutusyhtiön vakuutustarkastaja tuomittiin lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa mutta syyte avunannosta hylättiin

HO katsoi selvitetyksi, että omakotitalossa ei ollut tapahtunut laajuudeltaan niin mittavaa vesivahinkoa kuin mies oli totuudenvastaisesti ilmoittanut. Vahinko ei ollut ylittänyt KO:n oikeaksi katsomaa 60 000 euron määrää. Erehdyttämällä vakuutusyhtiötä mies oli näin ollen hankkinut itselleen tai toiselle huomattavan määrän oikeudetonta taloudellista hyötyä eli yli 35 000 euroa. Ottaen huomioon tuon oikeudettoman taloudellisen hyödyn määrän petos oli kokonaisuutena arvostellenkin törkeä. Asiassa ei ollut näytetty, että vakuutustarkastaja, joka oli käsitellyt vaimonsa sisaren entisen miehen korvaushakemuksen, olisi tiennyt miehen antaneen vakuutusyhtiölle valheellista tietoa. Vakuutustarkastajan ei ollut osoitettu tahallaan auttaneen miestä rikoksen tekemisessä. Vakuutustarkastaja oli kuitenkin syyllistynyt lahjuksen ottamiseen elinkeinotoiminnassa, josta sakkorangaistusta oli pidettävä riittävänä seuraamuksena. Vakuutustarkastaja tuomittiin menettämään valtiolle vastaanottamiensa lahjojen (matkojen) arvo yhteensä yli 3 900 euroa. (Vailla lainvoimaa 26.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.