Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

26.11.2015 12.55 Apulaisoikeuskansleri kiinnitti UM:n ja suurlähetystön huomiota viisumien oikaisuvaatimuksissa tehtyjen päätösten perustelemiseen ja viivytyksettömään asioiden käsittelyyn

Oikaisuvaatimuksen käsittelyaika oli kestänyt poikkeuksellisen kauan keskimääräisen käsittelyajan ollessa 1 - 2 kuukautta. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti suurlähetystön huomiota noudattaa ulkomaalaislain 191 a §:n 2 momenttia oikaisuvaatimuksen viivytyksettömästä käsittelystä. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti myös suurlähetystön huomiota noudattaa hallintolain 8 §:ä asiointia koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaamisessa. Lisäksi apulaisoikeuskansleri totesi, että viisumin hakijaa koskevat tiedot ovat lähtökohtaisesti salassa pidettäviä, jolloin tietoja viisumiasiasta ei tule antaa muille kuin asianosaiselle itselleen tai tämän valtuuttamalle henkilölle. Oikaisuvaatimukseen annettavasta päätöksestä tulee myös riittävän selkeästi ja ymmärrettävästi ilmetä, minkä tosiasioiden tai selvitysten perusteella kussakin yksittäistapauksessa lopputulokseen on päädytty.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.