Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.11.2015 15.07 Hovioikeus poisti oikeusavun lisäomavastuun jonka käräjäoikeus oli määrännyt vapaa-ajan asunnon omistuksen vuoksi

A:n käytössä olevan rakennuksen pinta-ala ei ainakaan ylittänyt sitä, mikä A:n osuus koko kiinteistön rakennuksista oli. A:n omistaman määräosan käypään arvoon vaikutti alentavasti hänen vanhempien elinikäinen hallintaoikeus ja yhteisomistus. Hovioikeus katsoi, että määräosan käypä arvo oli mitä ilmeisimmin käräjäoikeuden arvioimaa alempi ja että joka tapauksessa määräosaa oli pidettävä tavanomaisena vapaa-ajan asuntona, jonka arvo oli kohtuullinen suhteessa A:n perheen kokoon ja tarpeeseen. Näin ollen määräosaa ei ollut huomioitava oikeusavun lisäomavastuuta kerryttävänä varallisuutena. (Vailla lainvoimaa 25.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.